FETÖ ve PKK lobicilerinin ihanetini anlatan çok güzel bir hikaye:
Yavuz Selim’e ait olduğu söylenen bu hikâyeden alınacak çok ibretli bir ders vardır.
Padişah Selim tebdili kıyafet ederek, çarşı pazar dolaşırken,  çeşit çeşit kuşların satıldığı, Kuşçular pazarına gelir.
Kuşçular pazarında birbirinden değerli ve birbirinden güzel renkli kuşları görür, her birinin başka başka marifetleri olduğunu sorar öğrenir. 
Kuşçunun birisinin önünde durur, hepsi aynı cins olan kuşların üzerinde, hepsi bir akçe fiyatı ile satıldığını, fakat aynı cinsten olan bir başka kuşun, kıymetli süslü bir kafeste olduğunu ve üzerinde fiyatının 300 akçe olduğunu görünce, hayretle sorar; 
-Bu kuş da diğer kuşların aynısı, niçin bunlar bir akçe de, kafesin içindeki şu aynı kuş 300 akçe diye sorunca:  
Kuşçu izah eder der ki, 
- Efendi! Bu kuşların hepsi keklik kuşudur; bu süslü kafesin içindeki de kekliktir. 
Fakat bu kafesin içindeki keklik, eğitimli bir kekliktir.
Ağlaması ve bağırmasıyla o kadar feryat figan eder ve o kadar çok etrafındakileri etkiler ki, bu ağlayışına sesini duyan bütün arkadaşları yardım etmek için koşarlar. 
Onun bu ağlayışı arkadaşlarını yanına toplar. İşte bu esnada avcılar da bunu ökse olarak oraya yerleştirdikleri için, üzerine ağlarını atarlar ve onu kurtarmaya gelen diğer keklikleri avlarlar.  
- Yani bu keklik çok acıklı sesler çıkararak yalandan ağlayan, hain ve hilebaz bir kekliktir onun için 300 akçedir. 
Padişah kendisini hiç belli etmeden, hiç de pazarlık etmeden, 300 akçeyi verir ve bu kafesteki kıymetli ve pahalı olan kuşu alır ve hemen oracıkta kafasını koparıp atar. Kuşçu hayretle ve dehşetle bakar ve sorar:
-Ne yaptınız efendi: Bu kadar para verip de aldığınız bu kuşu, niçin hemen telef ettiğiniz, kafasını koparıp attınız der. 
Padişah Selim kendisini tanıtır ve der ki: 
 “Bu kuş kendi nesline ve kendi ırkına ihanet eden, arkadaşlarını avcılara yakalatmak için ağlıyor sesleri çıkararak, neslini zalim avcılara yakalatan, milletine ihanet eden, bir kuştur ve bu ihanetlerinin karşılığı da budur.”  
İşte kendi ırkına ve kendi milletine ihanet eden, eğer gözyaşlarıyla ve acındırarak, inandırarak etrafına topladığı arkadaşlarını, vatandaşlarını,  
Eğer gözyaşları ile acındırarak ve inandırarak, etrafına topladığı arkadaşlarını, vatandaşlarını, kim olursa olsun yabancılara pazarlıyor ise o hainlerin, kafası koparılmalı ve atılmalıdır.
 (Nurettin Veren- Yeni Akit Gazetesi Köşe yazısından alınmıştır)