Ülkemizin her yerinde suçsuz günahsız  ve masum insanlar terör örgütü elamanlarınca katlediliyor. İnsanlık ölüyor, vicdanlar söndürülüyor. Birçok masum insan terörist saldırılara maruz kalıyor. Acımadan insafsızca yapılan saldırılar yaşama hakkımızı elimizden alıyor.
Demokrasiye, özgürlüğe karşı yapılan menfur bir darbe kalkışması neticesinde Türkiye’de yüzlerce masum insan insanımızı kaybettik. Bu saldırılar sonucu hayatını kaybeden insanların geride bıraktığı yakınlarının yaşadığı trajediler insaf ve vicdan sahibi her insanı derinden yaralıyor ve üzüyor.Öfke ve kin yeni düşmanlıklar doğuruyor. Hiçbir kişiye öldürme hakkı vermemiştir. Allah’ın verdiği canı ancak yine Allah alabilir.
Dünya, bir anlamda insanlık ailesinin ortak evidir. Biz hep birlikte bu evin sakinleriyiz,bir ailenin fertleriyiz, kardeşiz, birbirimizin yardımına ve desteğine muhtacız. Hangi inançtan olursak olalım ve nerede yaşarsak yaşayalım, hiç birimiz, insanlık ailesinin bir bireyi olarak, acı çeken kardeşimizin ıstırabına kayıtsız kalamayız. Teröre ve teröriste karşı ortak tavır koymak zorundayız.
Kuran-ı Kerim’de de ifade buyurulduğu gibi, Allah’ın yarattığı en yüce varlık olarak insan her türlü saygıya layıktır. Dünyanın neresinde olursak olalım, Türkiye’de ya da dünyanın başka bir yerinde, insana yönelik saldırıları ırk, din, dil ayırımı yapmaksızın kınamak ve reddetmek hem Müslüman olarak hem de insan olarak görevimizdir. Terörü ve teröristi kınıyor iş ve eylemini tasvip etmiyoruz.
Bu Müslümanlığın bize kazandırdığı ahlaki bir erdemdir ve bu erdemi her yerde göstermek vazifemizdir. Nitekim insanın bu sorumluluğu Kur’an-ı Kerim’de şöyle ifade edilmektedir: 
 “Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik, ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan korktular ve onu insan yüklendi. …“ Allahın kelamının üstünde bir kelam mı olur? Kim yönlendirirse yönlendirsin adam öldürmek insanı katletmek günahtır, açık bir insanlık suçudur.
Bu sebepledir ki;  İstanbul da, Kayseri de Ankara da insanların yaşam hürriyetine kastedildiğinde hangi tepkiyi veriyorsak Paris de, Irak da, Musul da ve Şam'da meydana gelen hadiseler karşısında da aynı duruşu sergiliyoruz.. İnsanlık öldürülüyor,suçsuz günahsız, masum vatandaşlar katlediliyor.
Bu yüzdendir; dünyanın her yerinde ki terörist saldırılar karşısında endişe duyuyor ve tepki gösteriyoruz.,  Şu cennet vatan Türkiye’de meydana gelen ve insan hayatını, onurunu ve özgürlüğünü hiçe sayan her felakette de insanî değerler adına endişe duyuyor , tepki gösteriyoruz. Şehit kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz, ailelerinin acısını  yüreğimizde hissediyoruz. Bu uğurda mücadele eden kardeşlerimize de Allah’ın inayetini talep ediyoruz.
Şunu bilmeliyiz ki; gözlerimizin rengi farklı olsa da, gözlerimizden akan yaşların rengi aynıdır. Bu nedenle insanlığın ortak değerlerini korumak için hep birlikte ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Kucaklaşmak, bir ve beraber olmak, kardeşçe yaşamak ve insan onuruna sahip çıkmak durumundayız.
Dün olduğu gibi bugün ve yarın da bizler dünya Müslümanları olarak hak, hukuk ve özgürlükler için,  ülkemizin güvenliği -geleceği  ve bütün dünya insanlığı için her zaman görev başında ve ihtiyaç duyulan her noktada birlikte olmak, omuz omuza vermek zorundayız. Dualarımızda insanlığın selametini ve zulmün, haksızlığın sona ermesini diliyoruz.
Ya Rabbi! Bizi dosdoğru yoluna ilet. Bizlere yaşadığımız sürece, hak, adalet ve merhamet üzere yaşama iradesi lütfet. Ülkemize- güvenimize ve huzurumuza kastedenlere fırsat verme!...