irdikleri önemli yatırımlarla doğdukları topraklara bir katma değer sağlayan, insanlar iş imkanı sunan Ali ve Mustafa Kolatar kardeşler, elde ettikleri başarının sırrını İleri’ye açıkladı. 
Mustafa Kolatar, dedesinin babası Hacı Şükrü Kolatar’ın, yaklaşık bir asır önce temellerini attığı ticaret hayatının temsilcisi olduklarını söyledi. 
Yaklaşık yüz yılın üzerinde bir zamandır ailesinin Yozgat’ta ettiğini belirten Kolatar; “Bir ara İstanbul’da ticaret yapmış, oradan Hatay’a sonra, tekrar Yozgat’a dönüp ticaret hayatına devam etmiş. Onun oğlu benim
dedem Hayrettin Kolatar, ticareti devam ettirmiş. Halı işi ile başlamış, manifatura, konfeksiyon ve mobilya işi ile devam etmiş. Devamında babam  Mehmet Kolatar ve amcam Şükrü Kolatar aynı şekilde devam ettirmiş. Babam konfeksiyon, manifatura işini geçtiğimiz 5 seneye kadar devam etti. Şuan emekli. Amcam Bakırcıoğlu Mobilya devam ediyor. Sonrası jenerasyon biziz dördüncü kuşak Ali ve Mustafa Kolatar iki kardeş olarak. Bizim de birlikte ortaklığımızın 27’nci senesini doldurduk. Kuyumcu olarak başladık, manifatura, konfeksiyon ve 15 yıldır da bir fiil mobilya sektöründe hizmet veriyoruz. 
Yatırımlarımız Yozgat’ta ve Sorgun’da. 35 kişi istihdam ediyoruz üç mağazada. Bunun yanında perde ve beyaz eşya işi yapıyoruz. Markalarımızın içerisinde halı, aksesuar grubu gibi yardımcı gruplar da var” dedi. 
Ortaya çıkan istikrarlı yükselişin nedenlerini de açıklayan Kolatar, şöyle devam etti: 
“Sürdürülebilir devamlılığı sağlamak çok zordur. Türkiye’de şirketlerin genellikle ömürleri 25 yıldır. 25 yılın üzerine çıkan şirket sayısı maalesef Türkiye’de çok azdır. Dünya ortalamasında gerisindeyiz ortaklık konusunda ülke olarak. Ailemizin Yozgat’ın yerli ailesi olması bizim bu şehirden gitmemize bir şekilde mani oldu. Onların yaptığı yatırımlar, sonraki kuşağın yaptığı yatırımlar. Sonrasında bizim de dışarıya bakmak gibi bir niyetimiz olmadı. Bu şekilde sistem devam etti.
Bu şekilde dürüst ticaret yaptık. Hiçbir zaman insanlara karşı mahcup duruma düşecek hem ticaretimizde hem sosyal yaşantımızda Yozgat içerisinde saygınlığımızı yitirecek
çok şükür hiçbir olaya karışmadık. O yüzden de buradan gitmeyi tevatür etmedik. Belki bu şehirden çıkmış olsak çok daha büyük bir ticari kazanımlar elde etme şansımız var iken bu şehirde kalmayı tercih ettik. Yatırımlarımızı da buraya yaptık, bundan dolayı da hiçbir zaman pişman olmadık. Keşke gitseydik başka şehre yapsaydık diye hiçbir zaman düşünmedik. Hatta iki yıl önce Sorgun’a Yozgat’taki mağazaya eş değer bir yatırım daha yaptık. O yatırımla da ticari yaşantımıza burada devam ettirdik. Hala da burada yapacağımız atılımları burada yapmak istiyoruz” dedi. 
Mustafa Kolatar, Yozgat’ın geleceği ile alakalı endişelerinin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz halde şimdiki ortamda Yozgat’ta ekonominin bir türlü ilerlemediğini görüyoruz. Yeni iş sahaları yok. Ulaşım çok büyük bir sıkıntı. Yani bir şekilde başka yerleri görmemiz gerekiyor. Hatta dünyayı görmemiz gerekiyor ki şehre fayda sağlayacak işler yapalım. Ama buna rağmen ticarete burada devam ettirmek istiyoruz. Bizim çocuklarımız ne kadar devam ettirirler nereye kadar götürürler bilmiyorum. Beşinci kuşakta inşallah burada ticaret yapmaya devam eder diye istiyoruz. Ticaret hayatımızı burada sürdürmek istiyoruz. Bizi Yozgat’a bağlayan tek sebep maneviyat. Maddi bir sebep hiçbir şey değil.”
Editör: TE Bilişim