Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi Bahçecik Köyü’nde başlayan 10 il 100 köy projesi programına TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Yardımcısı Nevin Gacal, Vali Vekili Adnan Daldal, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Akdağmadeni Kaymakamı Hamza İnam, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın eşi Engin Yazıcı, hayırseverler Gül Çandır ve Cemal Çandır, Akdağmadeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Güler katıldı. 
Akdağmadeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Bahçecik Köyü ziyareti köy okulu bahçesindeki programla devam etti.
Burada bir konuşma yapan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, 2005 yılında Üsküdar Belediyesi bünyesinde bir sosyal yardımlaşma platformu olarak hayat bulan oluşumun 2012 yılından bu tarafa faaliyetlerini dernek statüsünde sürdürdüğünü söyledi. 
“Toplumsal gelişim merkezi eğitim ve sosyal dayanışma derneğinin Anadolu’muzu ısıtmak hedefi ile düzenlediği 10 il 100 köy kampanyasının startı için Bahçecik Köyü’nde bir araya geldik”  diyen Gülbaran, faaliyet merkezi Üsküdar olan derneğin varoluş hedefini; “Paylaşmaya hevesli güzel dostlarla ihtiyaç sahipleri arasında bir dayanışma köprüsü kurarak her iki taraf için de hayatı daha anlamlı, daha güzel kılabilmek” şeklinde açıkladı. 
İyi niyet ve organizasyon kabiliyetine güvenen pek çok hayırseverin katkısı ile Üsküdar’da  çok fazla hayata dokunduklarını anımsatan Gümbaran, şunları söyledi: 
“Pek çok yüzü güldürmenin, pek çok derdi dinlemenin tarifsiz keyfini yaşadık. Derneğimizin çatısı altında güzelliklerin paylaşarak çoğalacağına inanan dostlarımızın sayısı öylesine arttı ki onlardan aldığımız güçle biz de kabımıza sığamaz olduk. Kısa süre içerisinde faaliyet alanımızı yurdun her köşesine genişlettik ve sağlam bir istihbarat ağı kurarak yurt genelinde çok sayıda ihtiyaç sahibinin derdine elimizin erdiği, gücümüzün yettiğince derman olmaya çalıştık. Birçok kez gönlümüzden paylaşmak geçer sloganı ile düzenlediğimiz kampanyalar aracılığı yüzlerce evin temel ihtiyacını karşıladık, yüzlerce genç kızımızın çeyizini düzdük, binlerce çocuğumuzu kış şartlarından koruyacak giysilerle ısıttık. Okul öncesinde eğitimi şart diyerek yurdun ihtiyaç duyulan her noktasına yüzlerce okul öncesi eğitim birimi kazandırdık. Hatta bu okullardan iki tanesini Yozgat Akdağmadeni ve Yenifakılı İlçelerinde çocuklarımızın hizmetine verdik.” 
Programın ardından TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve beraberindekiler sınıflar gezerek öğrenciler sohbet edip hediyeler dağıttı. Daha sonra 6 ailenin evine yapılan ziyaret ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi. TOMGEMDER heyeti, günün sonunda Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan’ı da makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim