Amerika’nın adalet getirme vaadiyle işgal ettiği Irak’tan kaçan Nede Ahmed ve Cesim Muhammed Nur’un ülkelerinde başlayan aşkları Yozgat’ta taçlandı.Yozgat Türk Ocağı genç çifte coşkulu bir düğün töreni yaptı. 
Ülkelerindeki savaştan kaçarak kısa bir süre önce Yozgat’a gelen Ahmet ve Nur aileleri çocuklarını ata topraklarından uzakta evlendirmenin burukluğu ile birlikte mürvetlerini görmenin mutluluğunu yaşadı.
Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Eczacı Mehmet Ali Çakır, Türk Ocakları Başkan Yardımcısı Ülkem Yaz, eski başkan Necati Şahin, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Seyfi Bayrak ve çok sayıda vatandaş genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.
Nede salona beyaz gelinliği, Cesim de damatlığı ile geldi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen genç çift, Türk ve Türkmen müzikleri eşliğinde düğün boyunca halaylar çekip, oyunlar oynadı. 
TÜRK OCAKLARI MUTLU ETTİ
Cesim Muhammed Nur, aynı zamanda teyzesinin kızı olan Nede ile Irak’ta nişanlı olduklarını söyledi. 
Talefer’de kasap olarak çalıştığını söyleyen Cesim, savaştan kaçıp Türkiye’ye gelerek Yozgat’a yerleştiklerinde halkın desteği ile iş bulduğunu ve çalışmaya devam ettiğini belirtti.
Cesim, nişanlısı ile evliliğine destek olanlara teşekkür ederek, duygularını şu şekilde dile getirdi: 
“Allah razı olsun muradımıza ermemize vesile oldu Yozgat halkı. Büyüklerimiz bize öncülük ettiler ve Talefer’de, kendi yurdumuzda nişanlandığım Cesim’le bu gün hayatımızı birleştiriyoruz. Ata topraklarından uzaktayız ancak Yozgat da bizim ata toprağımız gibi. İnsanlar sahip çıktı, düğünümüzü yapmamızı sağladı. İnşallah bundan sonra mutlu bir yuvam, çocuklarım olsun istiyorum” dedi.
 
Talefer’de üniversite öğrencisi iken nişanlandıklarını söyleyen Nede Nur da, Yozgat’ta nişanlısı ile yuva kuruyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 
Damadın babası Muhammed İlyas Nur, çocuklarının evlenmesine katkı sağlayan tüm Yozgatlılara teşekkür etti. 
Anne Zekiye Nur da; ‘Allah razı olsun, ne kadar dua etsek az. Bize öz yurdumuzda gibi sahip çıktılar. Evlatlarımızın mürvetini görmekten çok mutluyum” diye konuştu.
Düğün pastası kesen genç çifte altın takan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, mutluluklar dileyerek, her zaman onların yanında ve destekçisi olacaklarını söyledi. 
Düğün Türkiye ve Türkmen şarkıları eşliğinde oynanan oyun ve halaylarla devam etti.
Editör: TE Bilişim