Dünyanın gözleri önünde Halep’te yaşanan insanlık dramına yardım kuruluşları kayıtsız kalmıyor. Bir yandan üzerlerine bombalar yağarken diğer yandan açlık ve olumsuz koşullarla mücadele eden Halep halkına İHH kucak açtı. 
İHH Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Çarkçı, 2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizinin iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa döndüğünü söyledi.  
Savaş nedeniyle 450 bin insan hayatını kaybettiği binlercesinin hapse atıldığı 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk ederek başka ülkelere sığındığı Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığını belirten Çarkçı; “Türkiye, 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. İHH Vakfı’nın sadece 2015 yılında Suriye içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı 266 milyon 187 bin ekmek, bu büyük yıkımın ve mağduriyetin boyutlarını anlatan örneklerden sadece biri” dedi. 
Aynı zamanda Suriye'nin Halep kentinde tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir insanlık trajedisinin yaşandığına dikkat çeken Çarkçı, Halep halkının Esed rejiminin kuşatması altında yaşam mücadelesi verirken, dünyanın bu duruma seyirci kaldığını belirtti. 
“Halepliler yüzüstü bırakılıp kaderlerine terk ediliyorlar” diyen Çarkçı, şunları kaydetti: 
“Halep'te olup bitenler bütün dünyanın yüz karasıdır. Halep bombalanıyor. Semtler yerle bir ediliyor. Ama kimse yardıma koşmuyor. Evler, hastaneler ve yardım konvoyları yanlışlıkla değil, kasten bombalanıyor. Dünya savaş suçu işlenmesine seyirci kalıyor. Daha da kötüsü, bazı devletler bu suça ortak oluyor.”
Yozgat İHH İnsani Yardım Derneği olarak krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösterdiklerini ifade eden İHH Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Çarkçı, Yetim ve Kış Kampanyası ile birlikte yürüttükleri ‘Halep’e yol açın’ yardım kampanyası hakkında şu bilgileri verdi: 
“Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra  İHH Vakfı’nın Suriye içerisinde kurduğu yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlere katkı sağlayarak mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz.
Suriye ve özellikle Halep'teki insanlar için yetimler için devam eden “Yetim ve Kış Kampanyası” "Halep'e Yol Açın" yardım kampanyasını duyuruyoruz. Yozgat halkı olarak, yardım kampanyasına vereceğiniz destekle, mazlum Halep halkı bir nebze olsun rahatlayacak, savaş şartları altında ulaşılması artık neredeyse imkansız hale gelen ekmek, un, yağ, gibi en temel gıda ihtiyaçlarına ulaşabilecektir. 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' anlayışıyla, sınır komşumuz, Mazlum Suriye ve Halep halkına desteklerimizi esirgemeyelim.
YOZGAT IHH İnsani Yardım Derneği   (Lütfen Şartlı Bağışlarınızı Belirtiniz). Yardımlarınız için: Ziraat Bankası IBAN: TR98 0001 0002 5775 4551 105 001.  Bağışlarınız için Albaraka Yozgat Şb.IBAN: TR59 002 030 000 2696 4320 000 01 .

Editör: TE Bilişim