Ankara'da inşaatçılık yapan Yozgatlı Beytullah ve Şakir Yeşilay kardeşler, 15 Temmuz Darbe Kalkışması'nın yaşandığı akşam verdikleri büyük mücadele ile o karanlık gecenin kahramanlarından oldular. Şakir, o gece yaralanarak gazi olurken, ağabeyi Beytullah Yeşilay, şehitlik mertebesine ulaştı. 
15 Temmuz Darbe Kalkışması'nın yaşandığı gece Genel Kurmay Başkanlığı'nın bahçesinde darbeci hainlere karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan Beytullah ve gazi kardeşi Şakir Yeşilay'ın Yozgat'ın Saraykent İlçesi'nde yaşayan aileleri,  iki kahraman evlada sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.
İSMİ İLE YAŞAYACAK!
Şehit Beytullah Yeşilay’ın ismi Yozgat’ta Saraykent İmam-Hatip Orta Okulu’na verilmişti. Daha öncesinden şehidinin Ankara’nın Keçiören İlçesi Atapark Mahallesi 1376’ncı sokakta evinin bölgede ismini taşıyan bir park yaptırıldı.
Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan park kısa sürede tamamlandı. Park, kahraman şehidin ismini Türkiye’nin başkenti, 15 Temmuz’un karanlık darbe kalkışmasına en büyük mücadelenin verildiği Ankara’da sonsuza kadar yaşayacak. 
ANNE-BABASI SARAYKENT’TE YAŞIYOR
Şehit Beytullah Yeşilay ve gazi kardeşi Şakir Yeşilay’ın anne ve babası Saraykent’te yaşıyor. Şehit Beytullah Yeşilay’ın ismi geçtiğimiz ay içerisinde Saraykent İmam-Hatip Orta Okulu’na verilmişti. 
Evli ve bir çocuk babası olan Beytullah Yeşilay, inşaat işçiliği yaparak geçimini sağlıyordu.

Editör: TE Bilişim