Yozgat Belediyesi tarafından yapılan ve önümüzdeki günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan kapalı pazar yerinde toplanan pazarcı esnafı, kapalı pazar yerinin faaliyete girmesiyle yaşayacakları ve yaşanması muhtemel sorun, sıkıntı ve zorlukları dile getirdi.
Kapalı pazar yerinde konuşan Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Uymaz, pazar yeri önündeki yolun ortadan bölündüğünü ve daraltıldığını, belediyenin ise kamyonları pazar yerinin önüne çektirmek istediğini bildirerek, “Kamyonları buraya çektiğimiz zaman vatandaş aracını nereye park edecek? Burada trafik kilitlenecek” diye konuştu.
Belediyenin, pazar yerine el portifleriyle ürün alınması kararı aldığını bildiren Uymaz, tezgah aralıklarının darlığı, kamyonlarla tezgahlar arasındaki mesafenin uzunluğu ve ürünlerin ağırlığının dikkate alınmadan böyle bir karar alınmasının doğru olmadığını aktardı. Salih Uymaz, “Bu sistem ile burada karmaşa oluşur. Sıkıntı yaşarız. Buranın gerek projesi, gerekse çalışma esasları belirlenirken belediyeden hiç kimse bizimle bir kere dahi istişare yapmadı. Biz bu hayırlı tesis hizmete girmeden uyarımızı yapıyoruz” dedi.
ÇÖZÜM 2 SAAT
Salih Uymaz, çözüm olarak kamyonet türü araçların saat 05.00 ile 07.00 saatleri arasında, iki saatlik zaman dilimi içerisinde kapalı pazar yerinin içine girerek, ürünleri boşaltmak olduğunu aktarırken, belediyenin bu öneri ve teklife de karşı çıktığını açıkladı. Uymaz, “Bu işi yapan bizleriz. Dolayısıyla bizim hiçbir talep ve önerimiz dikkate alınmadığında meseleyi çözmek mümkün değil. Biz, belediyenin koyduğu kurallara uymak durumundayız. Ancak yaşayacağımız sorun ve sıkıntıları şimdiden bildirmek ve önceden tedbir ile çözümü için talepte bulunmak hakkımızdır” diye konuştu. Salih Uymaz, orta yolun bulunmaması durumunda, pazarcı esnafı olarak, Yozgat’ta pazar tezgahı kurmayacaklarını da ifade etti.

Editör: TE Bilişim