Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutuklulara yönelik ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ konulu kutlu doğum programı düzenlendi. Programa Ceza ve Tevkif Evleri Eğitim Dairesi Başkanı Çelebi Yılmaz, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Furkan Efe, İşadamı Bilal Şahin, E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Telat Bayındır, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Yardımcısı İsmail Karadavut, Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Ramazan Güneşer, hüküm ve tutuklular katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program il vaizi Yasin Cenan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 
Daha sonra katılımcılara hitaben bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine işaret ederek, bu yıl İnsanı Yaşatmak için Gelin Birlik Olalım sloganı ile kutlamaların gerçekleştiğini söyledi. 
Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet konulu konferans verdi. 
Konuşmasında bu dünyada insanı gaflete düşüren en önemli hatanın ümitsizliğe kapılmak olduğunu belirten Han, konuşmasında hükümlü ve tutuklularla kurduğu samimi diyalogla dikkat çekti. 
Katılımcılarla birlikte salavat getiren Han, hükümlülerden her sabah uyandıklarında Peygamber Efendimizin bir sünnetini yerine getirme sözü istedi. 
Konuşmanın ardından Anadolu İmam-Hatip Lisesi İlahi Grubu ilahilerden oluşan mini bir konser verdi. Program sonunda bir konuşma yapan Ceza ve Tevkif Evleri Eğitim Dairesi Başkanı Çelebi Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası’nda hükümlü ve tutuklarla bir araya gelip, haftanın manevi atmosferini yaşamak istediklerini söyledi.
Bir gün cezaevlerindeki sürenin biteceğini ve hükümlülerin sevdiklerini kavuşacağını söyleyen Yılmaz; “Amacımız sizleri bundan sonraki hayata tam donanımlı olarak hazırlamak. İnanıyorum ki bir gün sevdiklerinize kavuşacaksınız” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Koro Şefi Ali Osman Alacalı,  seslendirdiği ilahilerle programa renk kattı.   
Program sonunda bilgi yarışmasında dereceye giren hükümlü ve tutuklulara hediyeleri  verildi. 

                    Tutuklu ve hükümlüler birbirlerinin Mevlit Kandili'ni tebrik edip kucaklaşırken.

Editör: TE Bilişim