ÇEDAŞ Yozgat İl Müdürü Mustafa Yılmaz; “Sorumluluk bölgesi Sivas, Tokat ve Yozgat İllerinde yatırımlarına hızla devam eden Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, saha yatırımlarının devreye alınması, testi gibi durumlardan ötürü yapacağı planlı kesintilerde vatandaşların kesintiden en az şekilde etkilenmesini ve bilgi sahibi olmalarını amaçlıyor, ancak 3 üncü şahısların bilinçsiz ve habersiz yapmış olduğu kazı çalışmaları ÇEDAŞ’ı ve müşterileri zor durumda bırakıyor” dedi. 
Türkiye’nin Sivas, Tokat, Yozgat illerinde yaklaşık 900 bin aboneye hizmet veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), müşterilere daha iyi hizmet sunma amacıyla saha yatırımlarına aralıksız olarak devam ettiğini kaydeden Yılmaz; 
“Bu yatırımların devreye alınması, testi gibi.. durumları öncesinden planlayan şirket, yapacağı planlı elektrik kesintilerinde müşterilerin minimum seviyede etkilenmesini ve bilgi sahibi olarak tedbir almalarını düşünmekte.
Ancak 3 üncü şahısların bilgi vermeksizin yapmış olduğu kazı çalışmalarından ötürü planlı olmayan kesintilerin yaşandığı ve bu kesintilerden hem şirketin hem de müşterilerin zarara uğradığı ifade edildi. 
19.08.2016 tarihinde saat 19:00’da Yozgat İli Merkezinde Arif Yılmaz Parkı üzerinde şirketin bilgisi dahilinde olmayan kazı çalışmasında yeraltı enerji kablosunun zarar görmesiyle bölgede elektrik kesintisinin yaşandığı, kablo patlağının oluşumundan sonra şirkete bilgi verilmeyerek arızanın zamanında tespiti ve giderilmesinde şirketin büyük efor ve zaman kaybına uğradığı belirtildi. 
Müşteri memnuniyetine etki eden bu kesinti sonrası ÇEDAŞ yetkililerince polis tutanağı tutuldu ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu” dedi. 
ÇEDAŞ Yozgat İl İşletme Müdürü Mustafa Yılmaz, sorumluluk bölgemizde 3 üncü şahıslarca yapılacak kazı çalışmalarının bilgileri dahilinde olması durumunda gerekli önlemleri alabileceklerini, koordineli bir şekilde çalışmaların sürdürülerek olası muhtemel elektrik kesintilerinin minimum seviyeye düşürüleceğini, böylelikle müşteri memnuniyetine etki eden elektrik kesintilerinin de yaşanmayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim