Öz vatanlarındaki iç savaştan kaçan ve bir kısmı Yozgat’a sığınan Suriyeli ailelerin içler acısı durumu yürek yakıyor. Yozgat’ta Lise Caddesi’ndeki kaldırımın bir ucunda kucağında bebeğiyle bir Suriyeli anne, diğer ucunda ise yine kucağında bebeği bulunan Suriyeli Ömer adında bir baba, dondurucu soğukta dilenerek, hayatta kalmaya çalışıyor.

Adının Ömer olduğunu beyan eden Suriyeli mülteci, Yozgat’ta başını sokacak bir evinin bulunduğunu ancak evin içinde yiyecek ekmeğinin, ısınacak odununun bulunmadığını söyledi.

Dilenerek ve mendil satarak hayatını idame ettirmeye çalışan Suriyeli Ömer’in kundağa sardığı bebeği ise vatandaşların dikkatinden kaçmadı.
Duyarlı bir esnaf bebek için almış olduğu battaniyeyi getirip, bebeğin üstüne sararken, akıllara bu günah kimin sorusu geldi.

Yine aynı şekilde karşı yolun kaldırımında kucağında çocukla dilenen genç kadın da  dikkat çekti. Soğuk havanın eksi 20 derecelere kadar ulaştığı Yozgat’ta çocuğu ile dilenen insan manzaraları ‘bu günah kimin’  sorusunu akıllara getirdi. 

Editör: TE Bilişim