Yozgat’ta tüm uyarı ve ikazlara rağmen sürdürülen anız yakımı can almaya devam ediyor. Anız yangını bu kez de Bahadın Beldesi’ndeki yeşil canları hedef aldı ve ormanlık alanı yok etti.

Önceki gün Sorgun- Sarıkaya yolu Sarıhamzalı Köyü mevkiinde anız yakılması sonucu yaşanan trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirmişti. Dün ise Sorgun’un Bahadın Beldesi’nde ormanlık alana sıçrayan anız yangını binlerce çam fidanını yok etti.

Sorgun’un Bahadın Beldesi Çomakdağı mevkiinde anız yakımı sonucu kontrol altına alınamayan yangın yaklaşık 400 hektar ormanlık alanı kül etti. Ormanlık alana sıçrayan yangını söndürmek için Sorgun İtfaiyesi’nin yanı sıra Akdağmadeni ve Çayıralan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Yozgat’tan da destek gitti.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Cebeci, daha önce Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman içi yollar ve anız tehdidi oluşturan alanlara 5 metre genişliğinde yollar açıldığını ve normal anız yangınlarıyla bu şekilde baş edebildiklerini ancak önceki gün gerçekleşen yangının rüzgarın çok güçlüyken ve fırtınalı bir havada başlamasından dolayı söndürülemediğini söyledi.

Başkan Dilaver Cebeci, söndürme çalışmalarına 6 tane büyük itfaiye aracı, iş makineleri ve belde halkının da katıldığını, fakat şiddetli rüzgarın söndürmeye izin vermediği gibi, dik yamaçlarda itfaiye, traktör ve iş makinelerinin de çalışamadığını ifade ederek, söndürme çalışmalarını daha çok insan gücüyle yaptıklarını aktardı.

Tüm uyarılara rağmen can almayı sürdüren ve toprağın verimliliğini azaltan anız yangını sonucu 400 hektar ormanlık alanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Cebeci, 

“Cehalet katilliktir. Anızdan kurtulmak için ateş atan bir cahil, onlarca yılın emeğini bir çırpıda yok etti. Orman müdürlüğümüz yeni bir projeyle yanan alanın tekrar ağaçlandırılacağı müjdesini verdi. Kendilerine teşekkür ederiz. Beldemize geçmiş olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim