Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket devam ediyor. Ons altın, güne yüzde 0,78 artışla 2.390 dolar civarında başladı. Orta Doğu'daki gerilimler, güvenli liman talebini destekleyerek sarı metalin fiyatlarını olumlu etkiliyor.

Altın Uyarı Islam Memiş(1)

Gram altın fiyatları ise, ons altın ve dolar/TL'deki gelişmelerin etkisi altında. İlk işlemlerde gram altın, 2.487 Türk Lirası civarında alıcı bulurken, çeyrek altın 4.099 Türk Lirası seviyelerinden el değiştiriyor.

Altın fiyatlarındaki hareketlilikte, ABD'de tüketici ve üretici fiyatları da belirleyici oldu. Mart ayında tüketici fiyatları, piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 0,4'lük aylık ve yüzde 3,5'lik yıllık artış kaydetti. Üretici fiyatları ise, aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,1 artış gösterdi ve beklentilerin altında kaldı.

Dolar/TL fiyatı son dakika 03 Mayıs 2024 Dolar ne kadar oldu? Euro kaç TL? Dolar/TL fiyatı son dakika 03 Mayıs 2024 Dolar ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Altın (4)

Enflasyonun tahminleri aşmasının ardından, faiz indirimi beklentileri azalırken, üretici fiyatlarına ilişkin veriler daha olumlu yorumlandı. Fed'in bu yıl gevşeme yapacağına dair umutlar, üretici fiyatlarındaki durumu canlı tutuyor.

Dolar endeksi ise yüzde 0,3'lük artışla 105.4 civarında seyrediyor.

Kaynak: Haber Merkezi