Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), ‘Danışman Banka’ anlayışıyla Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği TEB KOBİ Akademi’nin son durağı Yozgat oldu. TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un ev sahipliğinde, 29 Nisan Cuma günü Yozgat Grand Ser Otel’de gerçekleşen etkinliğe Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık da katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz “11 yıldan bu yana KOBİ Akademi ile Türkiye’yi dolaşarak KOBİ’lerle bir araya geliyoruz. Bugüne kadar ülke genelinde 50 farklı ilde, 103 etkinlikte, 25 binden fazla KOBİ ile bir araya geldik. İl il gezerek KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığımız TEB KOBİ Akademi kapsamında bugün 5 bin yıllık geçmişe sahip, ülkemiz için büyük bir potansiyel barındırdığına inandığımız Yozgat’ta bulunmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Yozgat’ın geniş tarım arazileri, jeotermal potansiyeli ve lojistik avantajıyla Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Boz, “Yozgat, tarımsal üretim açısından ülkemizin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Son yıllarda devam eden meyvecilik projelerinin de katkısıyla meyve üretiminde de belirgin bir artış gözlemleniyor. Ayrıca Yozgat il merkezi ve 7 ilçesinde termal kaplıcalar bulunuyor. Ülkemiz termal turizmi için de büyük bir avantaj sağlayan bu termal kaynaklar sayesinde Yozgat’ın öneminin daha da artacağını ve jeotermal seracılık konusunda çok önemli bir merkez olacağını öngörüyoruz” dedi.
Yozgat’ın lojistik anlamda da yatırımlar için fırsatlar sunduğunu belirten Boz, “Yozgat, Türkiye’nin tam ortasında kara ve demiryolu bağlantılarına yakın konumu, başkentimiz Ankara’nın yanı sıra Kayseri, Sivas gibi şehirlere yakınlığıyla önemli bir lojistik üstünlüğe sahip. Yakın zamanda yüksek hızlı tren hattının yapılacak olması lojistik anlamda şehrin önemini artırıyor. Ayrıca en güvenli iller sıralamasında en üst sıralarda yer alan, Ekonomi Bakanlığı teşvik sınıflandırmasında da 5. bölge illeri arasında bulunan Yozgat, yatırımlar için oldukça elverişli bir bölge” ifadelerini kullandı.
Boz: “Yozgat’ın potansiyelini 3 şubemizle destekliyoruz”
Tarımsal gücü ve jeotermal varlıklarına ek olarak, Bozok Teknopark ile şehrin dinamik yapısının daha da güçlendiğini belirten Boz şu şekilde konuştu: “Bozok Teknopark ile üniversite-sanayi işbirliği artarken; şehrin ileri teknoloji ile bağı yükseliyor, AR&GE’ye dayalı üretim artıyor. Biz de TEB olarak, Yozgat ilimizin gelişimine destek olmak amacıyla 3 şubemizle hizmet veriyoruz. KOBİ’lerimizin ihtiyaç duydukları finansal hizmetlerin yanı sıra ‘Danışman Banka’ anlayışımızla finansal olmayan hizmetlerle de yanlarındayız. Global anlamda adından söz ettirerek ülkemizi temsil edecek, hem Yozgat hem de ülkemizin marka değerine katkıda bulunacak KOBİ’lerimiz için her türlü desteği vermeye hazırız.”
YOZGAT’TAKİ KOBİ’LERE ÖZEL ATÖLYE ÇALIŞMASI
Açılış konuşmalarının ardından Adnan Şahsüvar’ın ‘Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak’ başlıklı sunum yaptığı TEB KOBİ Akademi’nin devamındaki bölümde ise KOBİ’lere yönelik “Bugünün Başarılı KOBİ'si Geleceği Nasıl Yönetecek? KOBİ'lerde Stratejik Yönetim” konulu atölye çalışması gerçekleştirildi.

TEB, ‘KOBİ’LERİN DANIŞMAN BANKASI’
‘Danışman Banka’ anlayışıyla TEB, 2005 yılından bu yana KOBİ’lerin gelişimine ve rekabette güçlenmelerine destek veriyor. KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda orta ve uzun vadeli yatırımlarında daha dengeli bir yol izlemeleri konusunda destek veren TEB, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi katma değerli hizmetleriyle KOBİ’lere sahip oldukları finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösteriyor, ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz olarak bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyor.
TEB, KOBİ Akademi ile il il gezerek KOBİ’leri uzmanlarla buluştururken, KOBİ’lere ihtiyaç duydukları birçok konuda bilgi desteği sağlayan TEB KOBİ Destek Hattı ve TEB KOBİ TV ile ihtiyaç duydukları her an KOBİ’lerin yanında oluyor. TEB, 600’ü aşkın TEB KOBİ Danışmanıyla KOBİ’lere işlerini büyütmenin ve global rekabette güç kazanmanın yollarını anlatıyor.

Editör: TE Bilişim