Yozgatlı ev hanımları belediyenin açtığı kurslar ya da gelir getirici projelerle hem üretiyor, hem kazanıyor. Belediye tarafından restore edilen ve sıfırdan inşa edilen tarihi ve nostaljik konakların tamamı birden fazla proje ve dalda çalışarak birer üretim noktaları haline geldi.
Bu kapsamda Yozgat Belediyesi’nin yeniden hizmete soktuğu Divanlıoğlu Konağı’nda bir araya gelen hanımlar, Yozgat’ın geleneksel damak lezzetlerinden olan erişte, mantı ve çapçup olarak bilinen hamur işi yerli ürünleri konakta üretip, Sarıhacılı Mahallesi’nde bulunan yöresel ürünler satış ve kahvaltı salonunda da satışını gerçekleştiriyor.

TAHTALARDAN SOFRAYA

Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde devam eden kurslara katılan kursiyer bayanlar ve İŞKUR programları kapsamında belediyede istihdam edilen hanımlar, yufka tahtaları üzerinde hamura yöresel bir tat ve lezzet katıyor. Yozgatlı hanımlar, geleneksel damak tadı olan erişte, mantı, çapçup, yıldız ve şehriye gibi geleneksel lezzetlere konakta yeniden hayat veriyor. 
Tamamen doğal ortamda üretilen hamur işleri burada paketlendikten sonra Sarıhacılı Mahallesi’nde bulunan yöresel ürünler satış ve kahvaltı salonunda satışa sunuluyor. Yöresel hamur işi ürünler özellikle gurbette yaşayan Yozgatlı vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Yozgatlı hanımlar ise hem üretip, hem satmanın mutluluğunu yaşıyor.
Editör: TE Bilişim