Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yatırım yapanların kent için paratoner olduğunu belirterek, bir çivi bile çakanın yanında olmaya, destek vermeye ve sırtta taşımaya hazır olduklarını söyledi.

Milletvekili Yusuf Başer, Organize Sanayi Bölgesinde 2004 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Garanti Giyim Fabrikasını ziyaret etti. Yozgat’a istihdam sağlayan, işsizliğin önlenmesine katkı veren ve katma değer sağlayan yatırımcılarla sık sık bir araya gelen Milletvekili Başer, Garanti Giyim Fabrikası ziyaretinde yetkililerden bilgi aldı. 

Garanti Giyim Genel Müdürü Mustafa Kıran, asker ve polislerin kullanması için teknik tekstil üzerine üretim yaptıklarına değindi. Türkiye genelinde 5 bin çalışanlarının bulunduğunu belirten Kıran, Yozgat’ta 400 çalışanla üretim yaptıklarını söyledi. Yozgat’ta nitelikli eleman bulmakta zorluk çektiklerine vurgu yapan Kıran, yeni yatırımları için eleman sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekti.

Asker ve polislerin elbisenin yanında halk arasında çelik yelek ve çelik başlık olarak adlandırılan balistik yelek ve başlık üretimini yaptıklarına kaydeden Kıran, asker ve polis için kumaştan kurşun geçirmez yelek ve miğfer ürettiklerini anlattı.

DÜNYADA SAYILI KAPASİTELERDEN BİRİ OLDU
Garanti Giyim Genel Müdürü Kıran, teknik tekstil denilen tekstillerden askeriye ve polise hem Türkiye hem de yurt dışına halk arasında çelik yelek ve çelik başlık olarak bilinen balistik plaka ve miğfer ürettiklerini söyledi.

Kıran, Garanti Tekstil olarak balistik üretimlere önem verdiklerini ve bu yönde ilerlemek için çalıştıklarını ifade ederek,
"Şu anda dünyada balistik üretiminde sayılı noktaya geldiğimiz ürünler var. Balistik ürünler kendi içinde bölümlere ayırdığımız zaman personel koruyucu sistemler var. 
Bunun içinde balistik yelek, balistik başlık, balistik plaklar bunların hepsi yüzde yüz Türkiye'de üretiyoruz. Hem sof hem harp balistik dediğimiz plaka şeklindeki sert ürünleri hem de zırh delici özelliğe sahip balistik koruyucu ürünleri kendimiz üretebiliyoruz. Bu alanda büyük yatırımlar yaptık. Dünyada da sayılı kapasitelerden biri haline geldik" dedi.

AR-GE YATIRIMLARI YAPACAĞIZ
Balistik ürünlerin dünyada büyük bir pazar olduğuna değinen Kıran,"Biz de bu pazarın içinde olacağız.
Bunlar teknoloji ve ARGE isteyen çalışmalar, biz de yaptığımız ürünlerin balistik özelliklerini yurt dışına bağımlı olmadan teslim edebilmek için kendimize ait bir test laboratuvarı kurduk. Bu test laboratuvarımız Amerikan standardı olan nis 06 standardına göre testler yapabiliyoruz. Bu da bizde ARGE anlamında büyük bir rahatlık sağladı. Artık kendi çözümlerimizi kendimiz bularak daha az maliyetle çok kaliteli ürünler yapabiliyoruz. Bu laboratuvarımız akredite oldu. Dünyada 7-8 tane Amerika'da nis 06 standartlarına göre laboratuvar var. Bizde Amerika'dan sonra ikinci ülke olarak Yozgat'ta bu laboratuvarı kurmuş olduk" şeklinde konuştu.

AR-GE yatırımlarına ağırlık vereceklerine dikkat çeken Kıran, bünyelerinde AR-GE kerkezi oluşturacaklarını aktardı. Önümüzdeki Mayın ayında da balistik seramik yatırımı gerçekleştireceklerini ifade etti

ZIRH DELİCİLERE KARŞI BALİSTİK YELEK ÜRETİLDİ
İstenilen seviyeye göre kısa namlulu silahlardan zırh delici silahlara dayanıklı balistik plaka ve başlık ürettiklerini vurgulayan Kıran, "Şu anda balistik başlık olarak Türkiye'de üretim yapan tek ve iddialı firmalardan birisiyiz. Bunun ham maddesi kumaştır. Bu kumaşları bin tonluk yüksek basınçlar altında belli sıcaklıklarda ısıtarak ve daha sonra soğutma yapıyoruz. Kumaştan kurşun geçirmez başlık yapıyoruz. Bu çok hafif ürünler oluyor. Eskiden çelik yelek ve çelik başlık dediğimiz zaman gerçekten çelikten yapılırdı ve çok ağır olurdu. Polis ve jandarmanın başlık işini yapıyoruz. Üst seviye dediğimiz seviye dörde kadar zırh delici silahlara karşı her türlü balistik yeleği ve plakayı Türkiye'de kendi tesislerimizde üretebiliyoruz. Hem Türkiye'de hem dünyada ciddi satışlarımız var. Bizim asıl hedefimiz yurt dışıdır. Satışlarımızın yüzde 60-70' i yurt dışına yapıyoruz. Yozgat'ı balistik üstü gibi dünyaya açılan ve dünyada ciddi bir ihracata yapan bir firma olacağız. Balistik yelekte şu anda günde 2 bin 2 bin 500 yelek yapacak kapasiteye sahibiz" ifadelerini kullandı.

YATIRIMCIYA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de Yozgat’ta göçün önlenmesi ve istihdam alanlarının açılması için yatırımcılara sahip çıkacaklarını söyledi. Yozgat’ta ki fabrika ve işletmelerin kalifiye eleman sıkıntılarının giderilmesi için yerel bazda çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Milletvekili Başer, mesleki eğitim kurumlarının bu yönde planlama yapması gerektiğini vurguladı. Mesleki eğitim kurumları ile işletmeleri bir araya getirecek bir çalışma yapacaklarını aktaran Başer, Yozgat’ta ortaya çıkan sorunların başında çalışma kültürünün olmamasından kaynaklandığını dile getirdi.
Yatırımcıların Yozgat’ın adeta paratoneri olduğunu belirten Başer, AR-GE yatırımlarını önemsediklerini ve desteklediklerini bildirdi. Bilgi toplumu olmanın gerekliliğine vurgu yapan Başer, beyin göçünün etkisinin daha büyük olduğu bildirdi.
Yozgat’ta yatırımcını önündeki engellerden birisinin ulaşım olduğunu vurgulayan Başer, havaalanı ve hızlı tren ile ilgili çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini aktardı. Hızlı trenin 2018 yılında hizmete girmesini hedeflendiğini belirten Başer, yine aynı yıl havaalanını da hizmete açmayı amaçladıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim