Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde toplamda 27 bin metre kare alan üzerine kurulu iki fabrikası bulunan Ritim Tekstil, dünya markaları için yıllık 6 milyon parça kadın ve çocuk giyim ürünü üreterek Avrupa’nın 15 ülkesine ihraç ediyor. 
Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarında kadın ve çocuk giyim modasına yön verecek kalitede ürünler elde eden Ritim Tekstil, son teknoloji cihazları kullanarak giyim ürünlerinin, dikim, kesim, boya ve paketlenme gibi işlemlerinin tamamı yapıp giyime hazır
hale getirerek yurt dışında bulunan ofislerine gönderiliyor. Buradan ise Avrupa’nın tamamına dağıtılarak tüketicisine sunuluyor. 

YILLIK 6 MİLYON
Temelleri İstanbul’da atılan Ritim Tekstil’in ortaklarından Ercan Soydoğan, Yozgat Organize Sanayi Bölgesini seçmelerinde ki en büyük etkenin alınan teşvikler ve ulaşımdaki kolaylık olduğunu söyledi. Soydoğan, “Yozgat’ta belli bir potansiyel olduğunu biliyorduk. Ayrıca 5’inci bölgede yer alan ve İstanbul’a en yakın il olan yer Yozgat. Bu fırsatı değerlendirmek istedik. Yozgat’ın ülkemizin tam merkezinde olması ve ulaşım ağının gelişmiş olması bir şubemizin de Yozgat’a kurma noktasında karar vermemizde etkili oldu. 2014 yılında 20 kişi ile başladığımız üretime bugün 325 kişi ile devam ediyoruz. Aylık 500 bin yıllık ise 6 milyon parça kadın ve çocuk giyim ürünü dünya markaları adına yapıp başta İspanya, Almanya, Fransa, İngiltere olmak üzere Avrupa’nın 15 ülkesine ihraç ediyoruz.  Kadın ve çocuk giyim üzerine üretim yaptığımız ürünlerimizi iğne ucundan tüketiciye sunuyoruz. Yani ürünlerin tüm işlemleri burada yapılarak tüketicinin hizmetine sunmuş oluyoruz” şeklinde konuştu. 
DÜNYA TANIYOR
36 aydır Yozgat Organize Sanayi bölgesinde üretim yapmış olmalarına rağmen henüz yeterince işçi bulamadıklarını vurgulayan Ercan Soydoğan, fason bir firma olmadıklarını, 6 ülkede de kendi ofisleri olan ihracat yapan, güvenilir bir firma olduklarını belirterek 325 kişilik istihdamla üretime devam ettiklerini söyledi. Bu sayının yeterli olmadığını, işgücünü bulmaları halinde 600 kişiyi istihdam edebileceklerine değinen Soydoğan, “Her zaman büyüme planları olan bir firmayız. Ancak işgücünü bulamıyoruz. Çünkü buralarda daha önce çalışan personellerin buralara bakış açısı değişmiş durumda. Biz 36 aydır bir gün daha maaşları aksatmadan ödüyoruz. Hatta OSB’de görülmemiş uygulamamız var. Bu da aldığı maaş üzerinden sigorta primlerini ödüyoruz. Herkes asgari ücretten yatırırken biz maaşlarına göre ödüyoruz. Mesai yapıyorsak çalıştığı mesai sigorta primini ödüyoruz. Maaşları ve mesaileri zamanında ödediğimiz için SGK’ dan dan teşekkür plaketi aldık. Bizim görevimiz maaşları zamanında ödemektir. Kanunlarda bunu söyler. Kanunlara uymak da her vatandaşın görevidir. Biz görevimizi yaptık. Teşekkür etmek kanuna uymayanı cezalandırmakla olmalı diye düşünüyorum. Cezalandırılsın ki firmalar kendine çeki düzen versin ve bizim sektörümüzdeki bu ön yargı yıkılsın” dedi. 
275 PERSONEL ARANIYOR
Firmanın 600 kişiyi çalıştıracak şekilde planlandığını ve ona göre makine alındığını söyleyen Soydoğan, “Şuanda 275 kişi gelsin hemen başlatabilirim. 600 kişilik bir kapasitem hazır. Makine sıkıntımız yok, OSB’de yer sıkıntısı da yok. Büyümemek için bir neden yok. Yozgat’la birlikte büyümek ve Yozgatlılara istihdam sağlamak istiyoruz ancak eleman bulamıyoruz” şeklinde konuştu.  
YOZGAT İLE BÜYÜYELİM
2014 yılında Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde Ritim Tekstil firmasının ilk şubesini açtıklarını ve bu açılışın 13 ay sonrasında ise ikinci şubesiyle üretime geçtiklerini söyleyen Soydoğan, “Kendimizi tekstil alanında dünyaya kanıtladık. Yozgat’ta da daha da büyümek,  hem ülke hem de Yozgat ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Personelimiz olduğu taktirde üçüncü firmamızı hemen kurmaya hazırız. Ama personel yok. Artık vasıflı yada vasıfsız diye bir kriter aramıyoruz. Eleman bulalım biz yetiştiririz diyoruz.  Daha önceleri eğitim programı gerçekleştirdik. 17 kişi zor topladık. Yüzde 50 istihdam garantisi verdik. Kurs sonunda 8 tanesi anca kursu bitirebildi. 7 tanesini çalıştı. Çalışmak isteyene her zaman kapı açık” diye ifade etti. 

Editör: TE Bilişim