Aylık 2 milyon adet ürün sayısını 3 bucuk milyon ürüne çıkartan firma,  Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde il ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlıyor. Ürettiği tek kullanımlık sağlık ürünlerini yurt içinde Edirne’den Kars’a her yere ulaştırırken, yurt dışında ise Almanya, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Makedonya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.
Ülkemizde tek kullanımlık sağlık malzemesi üreten iki firma olduğunu ve bu firmaların da sağlıksız koşullarda, merdiven altı üretim yapan yerlerle mücadele ettiğini söyleyen fabrika sorumlusu Uğur Gülkaç, ürünlerde Sağlık Bakanlığından onay ve hijyen kurallarına uygunluk aranması konusunda uyarıda bulundu. 
Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’nin dört bir yerine ulaşımda sağladığı kolaylık ve teşviklerinin SBS Medikal firmasının Yozgat’a gelmesinde büyük etki oluşturduğunu vurgulayan Gülkaç, “Fabrikamız, 2000 yılında 5 bin metrekare açık, 3 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 8 bin metre kare alan üzerine Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu ve kısa sürede Türkiye’nin sektörde kalite ile anılan üretici lider markalarından biri oldu. Tek sıkıntımız işçi bulma konusunda. İş var ama işçi yok maalesef. Vatandaşımızın iş beğenmediğini düşünüyorum. Kapasitemizi artırmaya hazırız ancak bunun için daha çok çalışana ihtiyacımız var” dedi.
 
ÜRÜNLER ULUSLARARASI STANDARTLARDA 

Tek kullanımlık sağlık ürünlerinin günümüzde her alanda kullanıldığının altını çizen Gülkaç, “Fabrikamızda “SterilLife” markasıyla; artan hizmet ve üretim kalitesiyle, uluslararası standartlara uygun non-woven tek kullanımlık medikal ürünler üretmektedir. Bu ürünler; hastanelerde, gıda sektöründe, laboratuvarlarda ve hijyen gerektiren tüm alanlarda güvenle kullanılmaktadır” şeklinde konuştu. 
SÜREKLİ YENİLENEN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ SUNUYOR 

“Üretimini yaptığımız ürünleri geliştirmek ve pazara yeni çeşitler çıkarabilmek için Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz” diyen Gülkaç, “Kendi Ar-Ge departmanımızda projelendirerek hazırladığımız ürünlerimiz müşterilerimizin farklı gereksinimleri için alternatif çözümler sunuyor. Firmamız Cerrahi Yüz Maskesi, Kep, Önlük, Bone, Galoş, Kolluk, Medikal örtü gibi tıbbi ürünler üretmekte olup, tek kullanımlık eldiven seçeneklerini de ürün yelpazesine eklemiştir” ifadelerini kullandı. 
26 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR 

Firmanın YOSB’ye kurulduktan sonra hızla büyüyerek dünya açıldığını dile getiren Uğur Gülkaç, “Katıldığımız uluslar arası fuarlarda ürünümüzü tanıtma fırsatımız oldu. Bu şekilde birçok ülke ile ticaretimiz gelişti. Bu gün Almanya, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Makedonya başta olmak üzere dünyanın 26 ülkesinde “SterilLife” marka ürünlerimizi ihraç etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim