Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde modern üretim tesisleri ve ülke geneline hızla yayılan satış noktası ağı ile sektörün genç ve dinamik firmaları arasında yerini alan Çiğdem Çelik Kapı, sıra dışı tasarımları ile estetik çözümler üretiyor. 150 kişiyi istihdam eden Çiğdem Çelik Kapı firması ülkemizde ilk üç firma arasında bulunuyor. 6 bin metre kare alan içerisinde, hırsızlara geçit vermeyen güvenilir kapılar üreten firma Yozgat ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

KALİTESİYLE İLK ÜÇ FİRMA ARASINDA

Üretimi tamamen yerli imkânlarla yapıldığını söyleyen Çiğdem Çelik Kapı Fabrika Müdürü Murat Doğruer, “Kalite ve güveni kendimize ilke edinerek ve hiçbir zaman bunlardan ödün vermeyerek bugünlere geldik. Çiğdem Çelik Kapı olarak; müşteri memnuniyetini ve kaliteyi en üst düzeye çıkarma arzusu ile yeni yatırımlara girmiş bulunuyoruz. Uzman ve deneyimli personelimiz ve teknolojik makine parkurumuz ile kısa zamanda sektördeki en iyiler arasında yerimizi aldık. Piyasaya göre fiyatlarımız da uygun olduğu için şu an ürünlerimiz ülkemiz genelinde aranan ve tercih edilen bir marka haline geldi. Bugüne kadar Yozgat’ta kapsamlı bir çelik kapı üretimi yoktu. Çiğdem Çelik Kapı olarak bu konuda da bölgemizde bir ilke imza atmış olduk” dedi.

AVRUPA’NIN VE ARAP ÜLKELERİNİN GÖZDESİ

Yüzde yüz milli imkânlarla yapılan çelik kapıların Edirne’den Kars’a ülkenin her yerinde tercih edildiğini söyleyen Murat Doğruer ülke sınırlarını aşarak dünyaya açıldıklarını vurguladı. Doğruer, “Kapılarımız son teknoloji kullanılarak yapılıyor. Kapının en önemli işlevi güvenliği sağlamaktır. Uzman kadromuzla dünyadaki gelişmeler takip edilerek kapılarımızdaki dayanırlığı ve güvenliği en üst seviyeye çekmeyi başardık. Bunun için de Avrupa ve Arap ülkelerinden büyük bir talep buluyoruz.  Dubai gibi ülkelerde lüks daireler bizim kapılarımızla korunuyor. Ürünlerimizi ihraç ederek ülke ekonomisine, Yozgat’ımızın ekonomisine katkıda bulunmak bizim için bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

DÜNYA MARKASI OLMAYA ADAYIZ

Doğruer “Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin teşvikleri ve imkanları doğrultusunda fabrikamızı büyütmeye devam ediyoruz. Tamamlanmış alt yapısı, ülkemizin tam göbeğinde olması ve ulaşım ağının gelişmiş olması biz girişimcilerin en önem verdiği özelliklerdir. Bu özellikler bizi de çekerek fabrikamızı buraya kurduk ve buradan dünyaya açıldık. Kısa zamanda çok büyük işler başardık. Şuan ülkemizde ilk üç firma arasındayız. Hedefimiz dünya markası olmak ve dünya da ilk üç firma arasında yer almak. Bunu başarmamamız için hiçbir neden yok. Alt yapımızla ve teknolojimizle biz dünya markası olmaya adayız” dedi.

MERDİVEN ALTI KAPICILARA DİKKAT

Çelik kapı sektörünün yenilikçi firması Çiğdem Çelik Kapı Fabrika Müdürü Murat Doğruer, tüketicilere, çelik kapı seçerken merdiven altı imalathanelerden uzak durmaları tavsiyesinde de bulundu. Doğruer, “Bu sektörde kurumsallık çok önemli. 50 metrekare alanda imalat yaptığını söyleyen çelik kapıcılar var. Aslında sadece tabela var. Kasayı başka yerde büktürüyor, boyayı başka yerde yaptırıyor. 50 metrekarelik atölyesinde kapıyı sadece toplatıyor. Sonra işine gelmediği zaman tabelayı bir gecede indirip ortadan kayboluyor ve tüketici mağdur oluyor" ifadelerini kullandı.

MARKA TESCİLİNE BAKILMALI                                                               

Tüketicilere, ucuzluğuna aldanıp, marka tescili bulunmayan çelik kapıları almamaları önerisinde bulunan Doğruer,  "Bizim tüketiciyi koruma adına bazı girişimlerimiz de var. Tescili yapılmamış ya da bu şekilde merdiven altında üretimi yapılan ürünlerin belirli bir yaptırımla kontrol altına alınmasının mücadelesini veriyoruz. Ancak bu iş tüketicide bitiyor. Tüketici, çelik kapı alacağı firmanın ürün teslim edilebilirliğini mutlaka iyi gözlemlemeli. En azından birkaç referans ile bundan emin olmalı" diye konuştu

 

 

 

Editör: TE Bilişim