TÜBİTAK tarafından, 2237- Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde Bozok Üniversitesi’nin desteklenmeye değer görülen "Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi" 25 – 27 Kasım 2016 tarihlerinde Yozgat’ta düzenlenecek. 
Ulaşım ve konaklama giderlerinin TÜBİTAK tarafından destekleneceği etkinliğe son başvuru tarihi olarak 4 Kasım 2016 belirlendiğini açıklayan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata, etkinliğe katılmak isteyenlerin son başvuru tarihini beklemeden e-posta yoluyla başvurmalarını istedi.
Projenin içeriği hakkında bilgi veren Böyükata; “Temel fen bilimlerde, mühendislik bilimlerinde öncelikli olmak üzere sağlık ve diğer disiplinlerde bilimsel araştırma projesi hazırlamaya ilgi duyan farklı branşlardan akademisyenlerin, proje hazırlama ve uygulama konusunda, temel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, farkındalık oluşması ve bilinç artışına dönük ülkemizde yapılan çalışmalara katkı sunulması amaçlanmaktadır. Özellikle araştırmacıların, TÜBİTAK destek programlarına yönelik olarak; ilgilerini artırmak, öz güvenlerini güçlendirmek, araştırma becerilerini geliştirmek, takım aktivitelerine yatkınlıklarını arttırmak ve ileriye dönük yeni çalışma konularını daha kolay belirleyebilme tekniklerini kazandırmak hedeflenmektedir.

Üç gün olarak planlanan etkinlik, katılımcıların araştırma projesi yazarken kullanılan terminolojiyi kavramalarını ve proje sunarken dikkat edilmesi gereken noktaları fark etmeleri sağlanacaktır. Bu şekilde katılımcıların vereceği projelerin kalitesi artacak ve artan kaliteli projeler sayesinde ülkemizin bilimsel araştırma faaliyetlerinde daha iyi düzeye ulaştırılmasına dönük çalışmalara katkı sağlanmış olacaktır. Bu kapsamda teorik eğitim seminerleri etkileşimli olarak verilecektir. Proje geliştirmeye yönelik olarak, çalıştay ve grup dinamiği uygulamaları yapılacaktır. Yaygın öğrenme teknikleri kullanılarak eksikliklerin giderilmesi temin edilecektir. Böylece katılımcıların eğitim süresi içerisinde anlatılan bilgiler ışığında, ortak prototip proje geliştirme ve kişisel proje önerilerini hazırlama uygulamalarını aktif rol alarak tamamlayacaklardır. Eğitmenlerin deneyim ve bilgi paylaşımından faydalanacak olan katılımcılar, proje süreçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır. Bunların yanı sıra proje değerlendirme süreçleri ve panel işleyişleri konusunda bilgi edinilebilmesi sağlanacaktır.”
Katılımcı kriterleri hakkında bilgi veren Böyükata, şunları söyledi: 

“Herhangi bir kurumda çalışan öğretim üyesi, öğretim görevlisi, uzman, uzman doktor, araştırmacı, uzmanlık veya doktora öğrencisi olmak. Eğitim etkinliğine bir proje önerisi ile katılıyor olmak. Tercihen, sunduğu TÜBİTAK 1001 Programı Araştırma Projesi önerisi olumsuz sonuçlanmış olmak. Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olmak ve intihal ve benzeri suçlardan ceza almamış olmak. Programa katılmadan önce kayıt olmak gerekmektedir. Eğitim seminerlerine ilişkin notlar ve katılım sertifikası program esnasında ve sonunda katılımcılara sunulmaktadır. TÜBİTAK ve Koordinatörlük gerektiğinde makul prosedürler çerçevesinde; eğitim mekanını, zamanını ve eğitmeni değiştirme hakkını saklı tutmaktadır. Katılımcıların toplantıya kişisel bilgisayarları ve proje fikri ile katılmaları gerekmektedir. Katılımcıların masrafları proje bütçesinden desteklenecek olup ödemeler TÜBİTAK tarafından tanımlanan ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilecektir. 
Yükümlülükler: Projede görev alan bütün iştirakçiler (koordinatör/yürütücü, eğitmen ve yararlanıcılar) TÜBİTAK tarafından öngörülen yükümlülükleri kabul ederler. Katılımcılar bütün eğitim programlarına, eğitim dışı sosyal ve kültürel etkinliklere katılırlar.”

Editör: TE Bilişim