Yozgat Mutlu Yuvam Mutlu Yaşam derneği, SODES kapsamında hazırladıkları proje ile kimsesiz çocuklara Marmara Bölgesine Gezi düzenledi. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illeri gezen öğrenciler İstanbul’da Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayını ziyaret etti. Öğrenciler ve dernek görevlileri İstanbul’da ayrıca eski Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı da ziyaret etti.
Mutlu Yuvam Mutlu Yaşam Derneği Sorumlu Müdürü Nimetullah Ekelik, SODES kapsamında hazırladıkları proje ile dernek bünyesinde bulunan kimsesiz çocuklara Marmara Bölgesine bir gezi düzenlediklerini belirterek, “Gezideki amacımız çocuklarımıza milli, manevi ve kültür değerlerimizi anlatmak. Özellikle İstanbul’da tarihi alanları gezip, tarihimizi yakından öğrenmelerini sağlamak istedik.” dedi.
Derneğin kurulmasını sağlayan eski Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı İstanbul’da ziyaret ettiklerini ifade eden Ekelik, “Sayın valimiz çocuklarımızı görünce mutlu oldu. Çocuklarımızla yakından ilgilendi, kendisine bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Eski Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Mutlu Yuval Mutlu Yaşam çocuk evlerimizde kalan çocukların Vali Amcalarını ziyaret ettiklerini belirterek, “ Çocuklarımızın hepsi büyümüş delikanlı olmuş. İnşallah hepsi kendine hakim, devletine, milletine, bayrağına aşık, milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetişiyorlar. Mevla'ya şükürler olsun ev sayımız İstanbul Bursa Ankara ve Yozgat'la birlikte 80'e ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim