İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen uyum programı çerçevesinde öğrencilerimiz yeni arkadaşlarla birlikte olmanın yanı sıra, fakülte ve hocalarını tanıma fırsatı yakaladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kadir Özköse, İlahiyat Fakültesi’ne yerleşen yeni öğrencilere hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. 
Özköse; “Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak sizleri aramızda görmekten birlikten, güzelliğe, iyiliğe, bilgeliğe, başarıya, kanat açmaktan ve koşmaktan dolayı mutluluğumuzu heyecanımızı ve de sevincimizi paylaşmak istiyorum. Anadolu’nun ortasında ulaşımın her tarafa rahat olduğu bir diyarda huzurun emniyetin ve sükûnetin egemen olduğu bir şehirde yani Yozgat’ta Anadolu kültürünün harmoni haline dönüştüğü, bir bütün olarak yansıtıldığı,  Bozok diyarında olduğunuzu öncelikle hatırlatmak istiyorum.” dedi.
Prof. Dr. Özköse, konuşmasının devamında 10 yıllık bir mazisi olan genç bir üniversite olduğumuzu belirterek; İlahiyat Fakültesi’nin üniversitemizin bel kemiği, özel dokusu ve hassas kurumu olduğunu sözlerine ekledi.
Öğrencilere fakülte, bölüm ve dersleri konusunda bilgiler aktaran İlahiyat Fakültesi Dekanı Özköse, Kuranı anlamak, Kuranın anlamını kavramak, Kuranı hayata taşımak ve de İslam’ın kültür ve medeniyetini içselleştirmek için Arapça dili öğreniminin güçlü olması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca  Arapça dili derslerinin ciddiye alınması konusunda da öğrencilerimizin gayretli olmalarının altını çizdi.
Özköse konuşmasının sonunda öğrenim süresi zarfında öğrencilerin her türlü sorunlarının çözümü noktasında fakülte olarak yanlarında olduklarının altını çizerek,  2016-2017 Akademik yılının başta öğrenciler ve üniversitemiz camiasına hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim