Yozgat TOKİ 4’üncü Etap Mutafoğlu konutlarında yaşayan vatandaşlar, yıllarca konutlarının teslim edilmesi için verdikleri mücadeleyi bu kez de okul inşaatında ortaya koyuyor. TOKİ sakinleri, geçen yıl eğitim yılı arasında açılması planlanan okulun bu eğitim yılında açılmaması üzerine isyan bayrağını çekti. 
Dün okul bahçesinde bir araya gelen çok sayıda anne, çocuklarının geçen yıl yaşadığı mağduriyeti bu yıl da yaşamaması için yetkililerden seslerini duymalarını istedi. 
“BİZ OKULUMUZU İSTİYORUZ”

Üç çocuk sahibi olan bir anne; “Okula giden üç tane çocuğum var ve okulumun açılmasını istiyorum. Günlük bir buçuk saat yol giderek başka mahalleye okula çocuğumu göndermek istemiyorum. Açılacak dediler ama hiçbir yetkili çıkıp bize açıklama yapmadı. 15 güne kadar açılacak diyorlar. Çocuklarımızı başka okullara kayıtlara götürdük. Kiminin ismi var kiminin ismi yok. Herkes şuanda mahalle mahalle çocuğunun adını arıyor. Ve şuanda bize hiçbir yetkili açıklama yapmadı. Evimiz teslim olalı bir yıl oldu. Geçen sene başka mahallelere gönderdik bu sene de götürmek istemiyoruz. Biz okulumuzu istiyoruz. Geçen yıl 9’uncu ayda 4’üncü etap TOKİ’lerde oturmaya başladık. Müteahhit yönetimin üzerine atıyor, yönetim müteahhidin üzerine atıyor hiç kimse ben sorumluyum deyip çıkmıyor ortaya. Milli Eğitim de bize teslim edilmedi iskan alınmadı diyor. Doğalgaz açılmadı diyor. Müdür atanmış müdür yok ortada. Şuanda konutlarda 480 aile ikamet ediyor, ortalama ikişer üçer çocuk var” dedi. 
DAR GELİRLİ AİLELER YAŞIYOR

TOKİ konutlarında yaşayan insanların yıllarca konutlarını alamadıkları için mağdur olduğunu ve pek çoğunun dar gelirli ailelerden oluştuğunu söyleyen bir anne de yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı: 
“Burada insanlar dar gelirli. 100 lira olmuş insanlar neden servis ücreti ödemek zorunda kalsın. Geçen sene zor durumda kaldık verdik ama bu sene verecek durumda değiliz.”
GEÇEN YIL AÇILACAKTI
Okulun geçen eğitim yılında açılması gerektiğini söyleyen bir bayan ise; “Mağdur Kadın: Geçen sene okul 15 Tatil sürecinde açılacaktı hala açılacak. Yetkililer hala 15 güne kadar açılacak diyor. Müteahhit firma az sayıda personelle çalışıyor. 5 kişi çalıştıracağına 10 kişi çalıştırıp okulu açabilirdi” dedi. 
EVLERİMİZİ DE GEÇ TESLİM ETTİLER
Yıllarca evlerine oturmanın mücadelesini verdiklerini hatırlatan bir anne de, şunları söyledi: 
“Zaten evlerimizi geç teslim ettiler perişan olduk. Şimdide çocuklarımız perişan oluyor. Agah Efendi Müdürü kesinlikle öğrenci kabul etmiyor çünkü 40-45’er öğrencili sınıflar olmuş. Öğretmenler yok, hiçbir şey yok, henüz inşaat halinde. Çevre düzeni dahi yok. Konutlarımızı 3-4 yılda ancak teslim ettiler. Geçen sene çocuklarınızın servis parasını karşılayacağız dediler ne karşıladılar ne de başka bir şey yaptılar. İnsanlar borçla konut aldı.” 

BAHÇE KORKULUKLARI YETERSİZ

TOKİ sakinleri ayrıca okulun bahçe korkuluklarının yetersiz olduğunu söyledi. 
Okul bahçesinin bir apartman boyu yüksekliğinde olduğunu ifade eden TOKİ sakinleri; 
“Mağdur kadın: Okulun duvarları bir apartman boyu kadar yüksek ama tam önlem alınmamış. Allah korusun bir çocuk düşse beyin kanamasından ölür. Korkulara bir kat daha yapılması gerekiyordu. Çocuğumuzu buraya nasıl güvenip de göndereceğiz” diyerek sorunlarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim