Kontrol etmeyi unutmayın! Yozgat'ta hesaplara yatırıldı Kontrol etmeyi unutmayın! Yozgat'ta hesaplara yatırıldı

Projenin tamamlanmasıyla milli ekonomiye 106 milyon 986 bin lira katkı sağlanması hedeflenirken, 80 bin dekar zirai arazinin modern sulama sistemi ile sulanması planlanıyor. 1978 yılında inşa edilen Uzunlu Barajı, kapalı basınçlı sisteme geçerek Boğazlıyan ilçesinin tarımının can damarı haline gelecek.

DÜNYA BANKASI BOĞAZLIYAN’DA TARIMI DESTEKLEYECEK

Türkiye Modernizasyonu kapsamında gerçekleştirilen “Uzunlu Sulaması Yenileme İşi” Dünya Bankası yetkilileri tarafından yerinde incelendi. Projenin tamamlanmasıyla 80 bin dekar tarım arazisi modern borulu şebeke sistemi ile sulanacak.

Dünya Bankası, Türkiye Modernizasyonu programı çerçevesinde Boğazlıyan’da hayata geçirilen “Uzunlu Sulaması Yenileme İşi”ni yakından inceledi. Dünya Bankası yetkilileri, projenin ilerleme durumunu yerinde izledi. İncelemeye, DSİ Genel Müdürlüğü Sulama Dairesi ve Arazi Toplulaştırma Başkan Yardımcıları, Şube Müdürleri, Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili teknik heyet eşlik etti.

Dünya bankasından inceleme

Projenin tamamlanmasıyla milli ekonomiye 106 milyon 986 bin lira katkı sağlanması hedeflenirken, 80 bin dekar zirai arazinin modern sulama sistemi ile sulanması planlanıyor. 1978 yılında inşa edilen Uzunlu Barajı, kapalı basınçlı sisteme geçerek Boğazlıyan ilçesinin tarımının can damarı haline gelecek. Bu sayede 80 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın girişimleri sonucu DSİ tarafından yatırım programına alınan Uzunlu Barajı kapalı devre sulama sistemi yenileme projesi hızla devam ediyor. Başkan Coşar, bu yatırımın ilçeye uzun yıllardan beri yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu vurguladı. Projeyi inceleyen Dünya Bankası yetkilileri, tarımın modernize edilmesi ve ekonomiye katkı sağlamak için atılan bu önemli adımları yakından takip ettiler.

Dünya Bankası’nın desteklediği bu proje, Boğazlıyan’ın tarım ve ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayarak bölgenin kalkınmasına önemli bir destek sunmayı amaçlıyor. (Haber Merkezi)

Kaynak: İleri Gazetesi