Ankaralıların diline yeni bir söz yerleşti. “DEREKAPLANCILIYSAN BAŞIMIN ÜZERİNDE YERİN VAR” diye. Sadece Yozgatlılar demiyor. Konyalısı da, Kenyalısı da, Mardinlisi de, Ürdünlüsü de hep bu sözü söylüyor. Bu sözü milletin aklına yerleştiren de, her yerde “Başkanların Kralı” lakabıyla tanınan çalışkan ve dürüst Başkan Adnan YILMAZ’dan başkası değil.
Bilgisi, pratik zekası, elit projeleri ve üstün çalışma performansıyla branşında en yetenekli  İnşaat Mühendisi olarak bilinen, biz Yozgatlıların haklı gururu Nizamettin YILMAZ’ın üst düzey girişimleriyle, Ankara’nın en güzel yerlerinde köyü adına yapmış olduğu birbirinden renkli organizasyonlarla tanınan Başkan Adnan YILMAZ, geçtiğimiz Cumartesi günü Yozgatlı Dernekler Federasyonu binasında Derakaplancı adına yine ses getiren renkli bir arabaşı etkinliğine damgasını vurdu. Bakanlar, milletvekilleri, Belediye Başkanları, yargı, akademik camia, sanat, bürokrasi ve basın mensuplarından üst düzey katılımları misafir etmeleriyle dikkatleri çeken Derekaplancılar, Türkiyedeki tüm sivil toplum platformlarının ilgiyle takip ederek örnek aldığı, severek ve imrenerek izlediği Derneklerin başında geliyor ve her zaman ses getiriyorlar. 
Derneklerine sağladıkları destek ve katkıları ve Derekaplancıya olan sevdaları ile Başkanın en çok adından bahsettiği köylüleri Muharrem SAYGILI, Menderes KUL, Osman ERTÜRK, Ramazan SAYGILI, Sezai AYDOĞAN, Nedim ERDİNÇ, Hanifi SARIKİŞİ, Abdullah ŞANLITÜRK, Zeki YILMAZ, Şuayip KUL, Mustafa KUL, Adıgüzel KUL, Hüsnü KUL, Yılmaz AYDOĞAN, Ceyhan KÖYLÜ, Ayhan KÖYLÜ, Adem ERTÜRK, Asım ŞAHAN, . Mehmet ŞANLITÜRK, Mustafa ŞAHAN, Mehmet ERTÜRK, Şemsettin ERDİNÇ, Erhan ÖZGÜN, Halis YAMAN, Durak ŞAHAN, Fatih AYDOĞAN, Cemal ERDİNÇ, Alparslan YILMAZ, Şahin MUTLU, Gökhan AYDOĞAN, Ferhat ŞAHAN ve Baki ŞAHAN Derekaplancı Köyünün heryerde adını yüceltiyorlar. Dernek Yönetim Kurulu Özcan Saygılı, Efrahim ÇETİNKAYA, Köksal AYDIN ve Mahmut SARIKİŞİ, Dernekleri için her zaman canla, başla çalışarak gayret gösteriyorlar. 
Elektriklerin kesik olduğu gece yine muhteşem kalabalıktan fire vermedi ve üst düzey katılımlarla imrenilir bir arabaşı proğramı oldu. Ankara siyaseti ve bürokrasisinin çok sevdiği ve değer verdiği Derekaplancı Derneği Başkanı ve Yozgatlıların Keçiören, Yenimahalle ve Pursaklar Bölge Başkanı İşadamı Adnan YILMAZ, yaptığı konuşmada Gecemiz karanlık, ama Derekaplancılıların gönlü her zaman sıcak ve aydınlıktır diyerek herkese hoşgeldiniz dedi. Federasyon Başkanı Ahmet KOÇ, yönetiminde Adnan YILMAZ ve Özcan SAYGILI gibi iki çalışkan ve kıymetli değerin bulunmasından son derece gurur duyuyorum dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Konya Milletvekili Halil ETYEMEZ’de; Derekaplancı Köyü artık benim köyüm, ne sıkıntımız varsa Derekaplancılılar olarak beraber çözeceğiz inşallah dedi. Köy Muhtarı Refik SAYGILI, Karayolları 4. Bölge Kontrol Mühendisi Olcay YILMAZ, Ünlü Dr. Dönay YILMAZ ve Faruk ÇETİNKAYA gibi bazı isimler mazeretleri nedeniyle katılamadılar. Eşinin Arnavutluk ve Makedonya’da olması nedeniyle programa katılmak istediği halde Başkanın unuttuğu isimlerden Hikmet ÇAKIR Hanımefendinin programda olmaması ise en dikkat çeken durumdu.  
Yozgatlıların en güleryüzlü ve sevilen sunucusu “Babayiğit Yozgatlım” şiirinin şairi Yusuf SOLMAZ Hocamızın muhteşem sunumu ve tatlı sohbetleriyle renklenen gecede, Derekaplancılılar ve misafirlere bol bol arabaşı ikram edildi. Güvenilir kimliği, samimi dostluğu, dürüst ve şahsiyetli yapısıyla herkes tarafından çok sevilen İşadamı Adnan YILMAZ, bu özelliği ile sadece Derekaplancılara değil, tüm Yozgatlılara her yerde güven ve gurur yaşatıyor. Katıldığı tüm kültür-sanat programlarında, hemşehri platformlarında, siyaset, bürokrasi, hangi program olursa olsun, “BAŞKANLARIN KRALI” anonsuyla kürsüye davet ediliyor, yaptığı konuşmaların hepsinde de Derekaplancı Köyü ve Derekaplancılılar hakkında övgü dolu sözleriyle köyünü ve köylülerini Ankara’da en çok tanınan yer haline getiriyor. 
Birbirinden renkli sosyal etkinlik projelerinin gizli mimarı ise güzelliği ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Nizay Japon Pazarının sahibi Elmas YILMAZ hanımın olduğu tahmin ediliyor. Seneye süprizlerle dolu bir program daha yapacakları sinyalini veren Başkan’a, geçen yıl Elmas YILMAZ’ın organize ettiği köy gezisi, Çanakkale ve Konya ziyaretlerinin tekrar edilmesi ve piknik programlarıyla ilgili yoğun talepler ulaştığı dikkatlerden kaçmadı. Derekaplancı Derneğinin başarıları, çoğu Anadolu derneğine ilham kaynağı olduğu gibi, Yozgatımız adına da eşsiz bir tanıtım programı oluyor.